ballonnen

Voor weinig geld een gaaf feest geven? Dat doe je zo!

Ben jij binnenkort jarig? Ga je trouwen? Of heb je iets anders te vieren? Dan hoort hier natuurlijk wel een feest bij. Hartstikke leuk, maar een feest heeft ook één groot nadeel: het kost veel geld. Dit weerhoudt veel mensen er dan ook van om groots uit te pakken. Jammer, want zo wordt het waarschijnlijk niet waar jij op gehoopt had. Gelukkig zijn er vandaag de dag talloze mogelijkheden om met weinig geld toch een gaaf feest te geven. Ben jij benieuwd hoe je dit doet? Wij geven je in deze tekst meer info!

Organiseer het feest zelf

Sommige mensen laten de planning van een groot feest over aan een ervaringsdeskundige. Mooi makkelijk, want zo wordt alles voor jou geregeld. Je hoeft zelf nergens aan te denken, waardoor jij alle tijd hebt om alvast te fantaseren over jouw feest. Indien jouw feest niet te veel mag kosten, is dit natuurlijk geen goede optie. Je betaalt immers vaak aanzienlijk voor het uit handen geven van de organisatie van jouw feest. Indien jij niet veel wilt besteden, doe je het dus gewoon zelf. Schakel eventueel de hulp in van wat vrienden of familie. Zij vinden het vast en zeker leuk om jou te helpen bij de voorbereidingen. Op deze manier wordt jouw hele feest gepland zonder dat het je ook maar een cent kost.

Een locatie vinden

Wanneer jij niet veel geld uit wilt geven aan een gaaf feest, kun je het natuurlijk gewoon thuis houden. Bij een verjaardagspartijtje is dit inderdaad een prima keuze. Gaat het om een groter feest? Dan komen er waarschijnlijk veel meer gasten dan er in jouw woning passen. Bovendien wil jij natuurlijk niet dat jouw huis de volgende dag geheel op zijn kop staat. Daarom wordt een feest geregeld buiten de deur gegeven. Bij jou in de buurt zijn vast en zeker ook genoeg locaties te vinden die een ruimte aanbieden om een feest te geven. Ook dit kost echter weer geld. Kijk daarom altijd eerst in je eigen netwerk. Mogelijk ken jij wel iemand die een mooie ruimte voor een feestje beschikbaar heeft. Op deze manier kun je vast wel wat korting krijgen. Wanneer je echt geluk hebt, mag je misschien zelfs wel gratis gebruikmaken van de locatie.

De uitnodiging de deur uit doen

Heb jij een locatie geregeld en weet je ook wanneer jij jouw feest wilt geven? Dan wordt het de hoogste tijd om uitnodigingen te maken. Dit kun je natuurlijk allemaal zelf doen om geld te besparen. Vergis je echter niet in de enorme hoeveelheid werk die hierbij komt kijken. Je kunt het jezelf echter ook een stuk makkelijker maken. Tegenwoordig kun jij via het internet namelijk zelf een kaartje opmaken en deze vervolgens laten drukken. Je kunt er zelfs voor kiezen om de boel rechtstreeks te versturen naar jouw gasten. Dit kost je weliswaar wat geld, maar het verlost je ook van een grote hoeveelheid werk. Heb jij nog nooit een kaartje via het internet besteld? Dan weet je ongetwijfeld ook niet hoe je dit moet doen en waar je ervoor terecht kunt. Gelukkig vind je hier meer info over het maken, bestellen en versturen van een kaartje via het internet. Zo wordt dit ook voor jou ineens mogelijk!

Zorg voor aankleding

Heb jij een locatie gevonden? Dan wordt het de hoogste tijd om na te gaan denken over de aankleding. Een feestje in een kale ruimte is natuurlijk niet echt sfeervol. Wanneer het niet te veel mag kosten, moet je het vooral niet to much maken. Dit kost je natuurlijk behoorlijk veel geld. Hoe meer je koopt, hoe duurder het namelijk wordt. Gelukkig kun je tegenwoordig betrekkelijk goedkoop zorgen voor aankleding van jouw feestlocatie. Slingers en ballonnen kosten immers niet zo veel meer. En ook andere aankleding kun jij vandaag de dag vaak wel met korting krijgen. Wil je van alles bestellen? Zorg er dan voor dat je dit zoveel mogelijk bij één bedrijf doet. Er valt dan vast te praten over een mooi prijsje. En als je geluk hebt wordt de aankleding misschien ook wel door het bedrijf verzorgd!

Hapje, drankje en muziek

Om het feest tot een succes te maken, mogen hapjes, drankjes en muziek natuurlijk niet ontbreken. Waarschijnlijk geniet het jouw voorkeur om dit uit te besteden. Dit is immers wel net zo makkelijk. De kosten lopen hierdoor echter ook behoorlijk op. Je kunt hier betrekkelijk eenvoudig op besparen. Hoe? Door bijvoorbeeld de hapjes zelf te maken. Schakel ook hier eventueel de hulp van vrienden, familie of kennissen voor in. Wat de drank betreft kun jij vast een regeling treffen met een supermarkt bij jou in de buurt. Mogelijkerwijs kun jij alles wat niet op is gegaan na afloop van het feest wel weer terugbrengen. Zo betaal je niet voor de drank die je niet gebruikt. En de muziek? Jij hebt binnen jouw eigen netwerk vast wel iemand die een plaatje aan elkaar kan draaien voor een vriendenprijsje. Kortom: de kosten voor jouw feest hoeven helemaal niet hoog te zijn, als je het maar slim aanpakt!